انواع بک لایت
تلویزیون های LCD برای تولید تصویر به نور پس زمینه نیاز دارند که توسط یک سری لامپ در پشت پنل LCD ارائه می شود. لامپ ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند، به عنوان مثال در تلویزیون های LED لامپ ها دیودهای ساطع نور کوچک هستند.
انواع نور پس زمینه
قیمت بک لایت سامسونگ را از هایکلاس بگیرید.
انواع نور پس زمینه
تلویزیون های LCD برای تولید تصویر به نور پس زمینه نیاز دارند که از چندین لامپ پشت پنل LCD می آید. این لامپ ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند به عنوان مثال در تلویزیون های ال ای دی این لامپ ها نورهای کوچک هستند.
فهرست کنید
نور پشت پرده عذاب
پس تفاوت LCD و LED چیست؟
انواع منابع نور در تلویزیون های LCD:
1- نور پس زمینه LED مستقیم
2- پیشتاز
- تکنولوژی مینی ال ای دی
- تیرگی موضعی
- LED دوتایی یا دو ال ای دی
- فناوری سلول دوگانه
- میکرو ال ای دی
نور پشت پرده سرنوشت
تا کنون، در دو مقاله در مورد مقایسه انواع پنل ها و تاریخچه تلویزیون ها، عملکرد و اجزای آن را به تفصیل توضیح داده ایم. در اینجا باز هم توضیح مختصری در مورد صفحه نمایش LCD و LED می دهیم. اکثر مردم این روزها ال سی دی ها را فقط صفحه نمایش هایی می دانند که از تلویزیون های قدیمی بزرگ و سنگین نازک تر و از تلویزیون های LED ضخیم تر هستند. اما این باور اشتباه است زیرا فقط این تلویزیون ها تلویزیون ال سی دی نیستند و اگر از اساس به موضوع نگاه کنید می بینم که تلویزیون های ال ای دی امروزی در واقع تلویزیون های ال سی دی هستند!
تفاوت LCD و LED چیست؟
این تفاوت به دلیل نور پس زمینه است. استفاده از ال ای دی های کوچک برای تولید این نور باعث نازک شدن تلویزیون ها و یا بهتر بگوییم ایجاد تلویزیون های ال ای دی شده است.
برای اینکه تلویزیون تصویر را به خوبی نشان دهد، چندین قسمت باید هماهنگ کار کنند، یکی از مهمترین آنها نور پس زمینه است. این چیز دیده نمی شود، اما نقش اصلی خود را با تعیین کیفیت تصاویر، کنتراست و رنگ ها ایفا می کند، مانند یک کارگردان موسیقی که دیده نمی شود، اما در اثر خود هنری است. نور پس زمینه در همه انواع تلویزیون ها به جز OLED استفاده می شود (در واقع هر صفحه ای برای اینکه بتواند چیزی را نمایش دهد به نور پس زمینه نیاز دارد).
انواع منابع نور در تلویزیون های LCD:
دیود ساطع کننده نور (LED)
لامپ فلورسنت کاتد داغ (HCFL)
لامپ فلورسنت کاتد سرد (CCFL)
الکترولومینسانس پانل Hiji (ELP)
لامپ های فلورسنت الکترود خارجی (EEFL)
لامپ ها
همانطور که در مقالات قبلی دیدیم، نور پس زمینه در همه تلویزیون ها به جز تلویزیون های OLED استفاده می شود. در تلویزیون های قدیمی این عمل با استفاده از لوله اشعه کاتدی انجام می شد که سال ها پیش در شیمی دبیرستان با آن آشنا شدیم. با این حال، در تلویزیون های جدید، این لوله اشعه کاتدی با لامپ های فلورسنت جایگزین شده است که در نسل های اول نمایشگرهای کریستال مایع استفاده می شد. این لامپ های فلورسنت مصرف زیادی داشتند، به تلویزیون ضخامت می دادند و گرمای زیادی تولید می کردند که در نهایت به سایر اجزای تلویزیون آسیب می رساند. با معرفی ال ای دی ها برای استفاده در چراغ های راهنمایی، این نوع لامپ ها به سرعت جای خود را به نورپردازی LED دادند. اما نور ال ای دی از زمانی که در تلویزیون ها وجود داشته است بسیار تغییر کرده است و به روش های مختلف یا بهتر بگوییم دستگاه های مختلف در پشت پنل های LCD قرار می گیرد.
1- روشنایی مستقیم LED
در این نوع چیدمان ال ای دی ها شاهد افزایش قابل توجه روشنایی و کنتراست تصویر هستیم، اما به دلیل پخش مداوم و یکنواختی ال ای دی ها در سطح پنل، در نشان دادن رنگ های تیره ضعیف هستیم، به طوری که مشکی به نظر می رسد. به نظر خاکستری اگر چگالی LED در نور پس زمینه LED مستقیم زیاد باشد، آن نور پس زمینه را Full array LED می نامند و اگر LED های استفاده شده از نوع کوچک باشند، Mini LED نامیده می شود که در ادامه به آن پرداختیم.
2 - فلاش LED
در این نوع پیکربندی، LED ها در لبه سطح (در هر یک از چهار طرف یا دو طرف بالا و پایین) قرار می گیرند و نور محیط را به پنل می دهند. در این حالت مصرف برق کم، ضخامت تلویزیون کم، رنگ های مشکی عمیق و کیفیت تصویر بالاست. Edge LED را می توان در دو موقعیت استفاده کرد:
- نوع اول: ال ای دی هایی که در بالا و پایین تلویزیون قرار می گیرند، صفحه تلویزیون را به 8 تا 16 قسمت عمودی مساوی تقسیم می کنند و از بالا به پایین به صورت متقارن با هم کار می کنند.
- نوع دوم: ال ای دی ها به طور مستقل و بدون تقارن کار می کنند، بنابراین نقاطی که چراغ ها در آن کار می کنند افزایش می یابد، بنابراین خروجی تصویر دقیق تر و بهتر است.
- تکنولوژی مینی ال ای دی
همانطور که از نام این فناوری پیداست، در این نوع نور پس زمینه از ال ای دی های کوچک تری استفاده می شود که اندازه آنها کمتر از 0.2 میلی متر است. اندازه کوچک این LED ما را به واحدهای نور بیشتری در یک نور پس زمینه تبدیل کرده است و این اصل استقلال و جزئیات نتایج استثنایی از نظر کنتراست و عمق رنگ به ما می دهد. این نوع نور پس زمینه گاهی نزدیک به 300 نقطه نوری دارد که بی نظیر است. شرکت هایی مانند سامسونگ و ال جی از این فناوری در تلویزیون های رده بالا استفاده کرده اند. سری QNED ال جی و نئو QLED سامسونگ از جمله این سری ها هستند. برای توضیح مختصر این نوع تلویزیون ها ویدئویی را در صفحه اینستاگرام خود قرار دادیم.
- کم نور شدن ناحیه
نوع نور پس زمینه استفاده شده در نور پس زمینه فول آرایه و نمایش رنگ مشکی بسیار موفق است زیرا در نور پس زمینه کامل همه جا چراغ های LED داریم و پنل های LCD با نور پس زمینه LED به طور خودکار خاموش می شوند، به طوری که کاملا سیاه نباشند، LED ها خاموش می شوند. در گروه فقط در نقاطی که لازم است و این نقطه تیره تر از بقیه است تعداد این نقاط به 68 می رسد. هر چه تعداد نقاط مستقل این گروه LED بیشتر باشد خروجی رنگ عمیق تر و دقیق تر است.
[ بازدید : 44 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]